Üvegházban erősít az orosz mezőgazdaság

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Syngenta Blog :: Az orosz mezőgazdasági minisztérium szerint ebben az évben az üvegházi zöldségtermesztés a tavalyi rekordot is több mint 200 ezer tonnával meghaladva, 1,3 millió tonnára bővül. Az előrejelzések szerint öt év alatt elérik az évi 2 millió tonnás szintet az ország üvegházai.
Tovább Üvegházban erősít az orosz mezőgazdaság

Négy tonna feletti hektáronkénti napraforgótermés sem lenne elérhetetlen

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Syngenta Blog :: Az elmúlt évek igen eredményesek voltak Magyarországon a napraforgó termesztése szempontjából: míg 2014-ben 1,56 millió tonnát takarítottak be, két évvel később már 1,89 millió tonnás termésmennyiséget értek el a gazdálkodók és az elért hozam azóta is efelé tendál. A magyar termés az elmúlt évben 1,81 millió tonnát tett ki.
Tovább Négy tonna feletti hektáronkénti napraforgótermés sem lenne elérhetetlen

Magas életszínvonal = több élelmiszerpazarlás

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Syngenta Blog :: Különböző fórumok gyakran villantják fel azt a sötét jövőképet, hogy nehéz lesz 2050-ben ellátni a Föld nevű bolygó lakosságát élelmiszerrel. Arra most ne térjünk ki, hogy a prognosztizált lélekszám évről évre változik, úgyhogy ne foglalkozzunk ezzel a megjósolhatatlan számmal. Jóval inkább fordítsunk figyelmet arra az ijesztő diagramra, amit az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO adott közzé.
Tovább Magas életszínvonal = több élelmiszerpazarlás