Minőségi tejtermékeket minden asztalra!

agrár mezőgazdaság gazda hírek
Agrárium Blog :: A nyers tej minősítési rendszerét hazánkban a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet dolgozta ki és üzemelteti. Nézzük, hogyan működik ez a többlépcsős rendszer, és hogyan érte el az évek során jelenlegi formáját! A hazai nyers tej minősítés koncepcióját a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet (MTKI) dolgozta ki 1979-ben, amelyet a Tejipari Vállalatok Trösztje az 1980-as évek elején …
Tovább Minőségi tejtermékeket minden asztalra!

Tejfehérjék hatékony frakcionálása és hasznosítása

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárium Blog :: Nap mint nap fogyasztunk tejtermékeket, de talán ritkán gondolunk arra, hogy azokban milyen minőségű és biológiai értékű fehérjék vannak. A Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. (MTKI) olyan eljárásokat dolgozott ki, amelyekkel a tejfehérjék a termékekben jobb minőséggel és nagyobb hatásfokkal hasznosíthatók. Az újfajta eljárások alaptechnológiája a membránszeparáció, amellyel megfelelő pórusméretű membránokkal nyomás hatására két frakció, …
Tovább Tejfehérjék hatékony frakcionálása és hasznosítása

Az egészséges nedű titka

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárium Blog :: A méz igen értékes táplálék, hiszen jótékony hatással van az egészségre. Mai bejegyzésünkben összegyűjtöttük, hogy miért is szeretjük annyira a mézet, milyen típusai vannak, és milyen áldásos hatása van a szervezetünkre. Mézre fel! A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a méz fogalma a következőképp határozható meg: „a méz az Apis mellifera méhek által a növényi nektárból, vagy …
Tovább Az egészséges nedű titka