Demeter univerzális nehézkombinátor

Cégünk egyik legújabb gépe a Demeter nehézkombinátor egy igazi sokoldalú munkagép. A Demeter a kialakításánál fogva egyaránt alkalmas a szántáselmunkálásra, magágykészítésre és tarlóápolásra is.

A robusztus kivitelű gépen 70×12 mm-es, erősített kivitelű rugós kapák találhatók 4 sorban elhelyezve. A kapaosztás 15 cm, ami az 58 cm vázmagassággal már megfelelő átömlési keresztmetszetet biztosít akár enyhén szármaradványos területeken, például tarlóápoláskor, illetve tárcsa vagy grubber utáni második munkamenetben. Alkalmazása azért optimális, mert sok esetben a második sor grubber vagy tárcsa már nem tud minőségileg magasabb munkát, jobb aprítás végezni.

A Demeter kultivátor viszont a 15 cm kapaosztással kétszer annyi kapával rendelkezik, mint az azonos munkaszélességű grubberek többsége, így a talaj átdolgozása sokkal intenzívebb.A pálcasorok után állítható helyzetű pálcasor található, amely elegyengeti a kapanyomokat és elősegíti az egyenes talajfelszínt. A megfelelő lezárásra több fajta henger érhető el, amelyek közül hazánkban az ékgyűrűs henger talán a legjobb.