Megújította együttműködését a FruitVeb és a Budapesti Nagybani Piac

Az infrastruktúra fejlesztését és az információáramlás fontosságát hangsúlyozta Házi Zoltán, a Budapesti a Nagybani Piac vezérigazgatója a második Piac Éjszakájának sajtótájékoztatóján. A célok eléréséhez a piac vezetősége megújította együttműködését a FruitVebbel, amelynek értelmében tovább erősödik a termelők és a piac közötti kommunikáció, valamint közösen dolgoznak majd a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésén. A rendezvényen ünnepelték a Budapesti Nagybani Piac és az Élelmiszerbank együttműködésének első évfordulóját is.

Második alkalommal rendezték meg a Piac Éjszakája rendezvényt, amelynek keretében egy estére megnyíltak a piac kapui a nagyközönség előtt. Az esemény alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója beszélt az eddigi sikerekről és tervekről.

„Szeretnénk, ha minél többen megismernék a Budapesti Nagybani Piac munkáját, csak 2017-ben több mint 460 000 tonna áru ment keresztül a piacon és kiemelt célunk, hogy tovább növekedjen a hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Többek között emiatt is újítottuk meg együttműködésünket a FruitVebbel, fontos, hogy a fogyasztók asztalára továbbra is a lehető legfrissebb áru kerüljön, egyenesen a termelőktől” – kezdte Házi Zoltán. „A fogyasztók mellett a dolgozók elégedettsége is kiemelten fontos számunkra, ezért több infrastrukturális fejlesztést is tervezünk, mint például a további rakodóhelyek biztosítása” – mondta el a Budapesti Nagybani Piac vezérigazgatója.