Nyár, dinnye, szeletem!

Kóstoltató kampánnyal népszerűsítik a hazai dinnyét

Hazánkban harmadik alkalommal indul „Nyár, dinnye, szeletem" elnevezéssel dinnyekampány az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összefogásával, azzal a céllal, hogy tudatosítsa a hazai közönségben a Magyarországon kapható dinnyefajták jellegzetességeit, kiváló minőségét, felhasználásuk sokféleségét és a dinnyefogyasztás előnyeit.

A tavalyi kampány folytatásaként a mai naptól 2018. augusztus 20-ig, a VOLT Fesztiválon, a Labdarúgó ViIágbajnokság alatt köztéri óriás kivetítőknél, valamint gyermektáborokban kóstoltatásokkal, továbbá az újságírók számára a ,,Nyitott dinnyeföldek” nappal készülnek a szervezők.

Az ez évi dinnyekampány a fiatalok elérésére 2018. június 27-28-án dinnyekóstoltatással települ ki a VOLT Fesztiválra. A soproni Lövér Kempingben szerdán és csütörtökön, a borfaluban 13:00-15:00 óra között ízlelhetik meg az érdeklődők a különféle dinnyefajtákat. Gondolva a legkisebbekre is, gyermektáborokban is jelen lesz dinnyekóstoltató akcióival az idei dinnyekampány.