New Holland CR Revelation széria

A VILÁG LEGNAGYOBB KAPACITÁSÚ KOMBÁJNJA

Az ikerrotoros New Holland CR kombájnok prototípusainak több mint 35 évvel ezelőtti bemutatása az egyik legjelentősebb mérföldkő volt a gabona betakarítógépek evolúciós fejlődésében. Napjaink legújabb generációs CR Revelation kombájnjaival a legjobb minőségű tisztamag és kiválóan felhasználható szalma egy időben állítható elő a dupla rotoros cséplőrendszer kedvező tulajdonságainak köszönhetően. Az új, a modellpaletta csúcsát jelentő CR10.90 az eddigi legerősebb és legtermelékenyebb CR a maga 700 lóerejével.  Az olyan innovatív mérnöki fejlesztéseknek köszönhetően, mint az új Dynamic Flow ControlTM távállítású rotorbefedő-lemezek, az automata rotorkosár-visszaállítás, az átdolgozott Dynamic Feed RollTM beadagoló technológia, az új szabadalmaztatott Opti-Spread™ Plus szuper széles terítőrendszer, az új New Holland CR Revelation kombájnok továbbra is úgy ismertek szerte a világon, mint a létező legnagyobb teljesítményű és leghatékonyabb betakarítógépek


New Holland

#New_Holland CR Revelation szériahttp://gazda.info.hu/hirek/?p=997

Közzétette: MezőGépek – 2018. július 15., vasárnap


PIACVEZETŐ BETAKARÍTÁSI TELJESÍTMÉNY

A széria csúcsát jelentő modell erőforrása a maximálisan 700 Le-t teljesítő FPT Cursor 16 dízelmotor, mely elnyerte az „Év dízelmotorja 2014” megtisztelő szakmai címet. Ez a legjobbnak bizonyult erőforrás a magas szintű betakarítási technológiával kombinálva (pl. IntelliSteer automatakormányzás) egyedülállóan nagy kapacitású betakarításhoz vezet. A legújabb áttörést jelentő Dinamic Flow Control™ rendszernek köszönhetően menet közben - azonnal reagálva a körülményekre - tudunk állítani a rotorok felett elhelyezkedő szárnyas lemezeken, így akár 20%-kal magasabb termelékenységet érhetünk el. Az opciós DFR beadagoló dob a beépített kővédelemmel további 10%-kal növeli – az amúgy is lenyűgöző – termelékenységet, az egyenletesebb terményáram és a csökkentett szemtörés biztosításával. A CR kombájnok a leggyorsabb betakarítás zálogai.

PRÉMIUM MINŐSÉGŰ BETAKARÍTÁS

A felülmúlhatatlan tisztamag és szalmaminőség az igen hatékony Twin Rotor™ ikerrotoros technológiának köszönhető. A törött szemeknek pedig búcsút inthetünk, hiszen a piacvezető 0,1%-os tört-tisztamag arány is elérhető. A Dynamic Feed Roll™ beadagolórotor hatékony kőgyűjtést és gyengéd szalmakezelést biztosít. Az Opti Clean™ rendszerrel a legtisztább betakarítást végezhetjük, két különböző gyári rotorkonfiguráció között választhatunk. Az új Opti SpreadTM Plus technológia az fejlesztett pelyvaszóróval biztosítja a teljesen egyenletes szórásképet teljes vágóasztal szélességben.

ALACSONY FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEK

Az ECOBLUE™ SCR technológiával működő Tier 4-es emissziót teljesítő erőforrások nagyságrendekkel csökkentik a gépek üzemeltetési költségeit, az üzemanyag-fogyasztás mindemellett mintegy 10%-kal csökken az elődmodellekhez képest. A CR10.90 a piacvezető ECOBLUE™ HI-eSCR technológia eleget tesz a legszigorúbb Tier 4B emissziós előírásoknak is, fenntartva a CR kombájnoktól elvárt hatékonyságot. A szerviz-intervallumok 600 üzemórásak, ami szintén csökkenti költségeinket. A gyárilag rendelhető Smart-Trax™ gumihevederes járószerkezet használata a legszélesebb gumiabroncsokhoz képest is csökkentett talajnyomást eredményez.

PIACVEZETŐ GÉPKEZELŐI KOMFORT

Az ECOBLUE™ SCR technológiával működő Tier 4-es emissziót teljesítő erőforrások nagyságrendekkel csökkentik a gépek üzemeltetési költségeit, az üzemanyag-fogyasztás mindemellett mintegy 10%-kal csökken az elődmodellekhez képest. A CR Revelation modelleken a piacvezető ECOBLUE™ HI-eSCR technológia eleget tesz a legszigorúbb Tier 4B emissziós előírásoknak is, fenntartva a CR kombájnoktól elvárt hatékonyságot. A szerviz-intervallumok 600 üzemórásak, ami szintén csökkenti költségeinket. A gyárilag rendelhető Smart-Trax™ gumihevederes járószerkezet használata a legszélesebb gumiabroncsokhoz képest is csökkentett talajnyomást eredményez.

AZ ÚJ DFR BEADAOLGÓ ROTOR RENDSZER

A Deep Cut DFRTM rendszer még egyenletesebb beadagolást biztosít, kisimítva a csúcsterheléseket és a hullámszerűen beáramló termény mennyiséget miközben állandó kővédelmet biztosít.

A kövek automatikusan a felhordó és a rotorok között elhelyezkedő kőgyűjtő rekeszbe kerülnek a 45 cm átmérőjű dob munkájának köszönhetően.

A non-stop betakarítás 10%-kal nagyobb kapacitást eredményez egy köves terület esetén egy nap alatt.

A rendszer az új kialakításnak köszönhetően (fogazott lemezek) kíméletesebben kezeli a terményt ezáltal javult a szalmaminőség.

A kőgyűjtő egyszerűen és gyorsan kiüríthető a napi rutinfeladatok alkalmával.

 

INTELLICRUISE MENETSEBESSÉG SZABÁLYOZÓ RENDSZER

A szintén New Holland fejlesztésű az IntelliCruise™ rendszer felügyeli és szinkronizálja a haladási sebességet és a termény beadagolását, miközben optimális teljesítményt és vezetői komfortot biztosít. A működés lényege, hogy egy nyomatékérzékelő szenzor kerül a vágóasztal hajtásláncra, ami a ráható nyomatékból következtet a hozam nagyságára és annak megfelelően állítja a kombájn előrehaladási sebességét. Az intelligens rendszer figyelembe veszi a szemveszteségeket is, így a két adatot kombinálva működik. Így például, ha egy kisebb hozamú, alacsonyabb gabonából egy nagyobb hozamú és magasabb gabonába érünk, akkor ezt azonnal érzékeli és csökkenti a sebességet, ha fordítva, akkor pedig növeli az előrehaladási sebességet addig, amíg a beállított szemveszteségi érték tartható.

EGYEDÜLÁLLÓ TISZTAMAG MINŐSÉG

A New Holland 1975-ben mutatta be első ikerrotoros arató-cséplő gépét. A gépek azóta számtalan evolúciós fejlődési fokozaton mentek keresztül. 2015-től immáron a tizedik generáció tagjaival folytatódik az évtizedek óta tartó sikertörténet. Két féle rotorátmérő között lehet választani, hiszen a kisebb, CR7.90 és CR8.80 modellekbe 432 mm-es, míg a nagyobb, CR8.90, CR9.80, CR9.90 és a legnagyobb CR10.90-es típusokba 559 mm-es rotorokat szerelnek.

TWIN PITCH ROTOROK

A 44 db különleges cséplő és leválasztó elem 10%-kal növeli a betakarítási kapacitást az agresszív karakterisztikának köszönhetően.

A CR10.90 alapesetben, valamint az összes DFR keresztdobbal ellátott kisebb CR modell Twin Pitch cséplőelemekkel szerelt rotor konfigurációval érkezik hazánkba.

A Twin Pitch Plus rotorkonfiguráció standard a CR10.90 gépen és opcióként elérhető a többi nagyobb átmérőjű rotorral szerelt gépben. A magasabb (75mm) cséplőelemek magasabb cséplési hatásfokkal dolgoznak.

A már sokat bizonyított standard S3 rotor természetesen továbbra is elérhető marad.

Dynamic Flow ControlTM - TÁVÁLLÍTÁSÚ SZÁRNYAS ROTORBORÍTÁSOK

Az új modellek egyik legfontosabb újdonsága a kabinból álllítható szárnyas rotorborítások melyekkel szabályozható, hogy a terményszőnyeg mennyi időt töltsön a rotorkamrában, vagyis hányszor forduljon körbe a rotorok körül, így is szabályozva a cséplés és a leválasztás intenzitását. Alkalmazkodhatunk a betakarítandó terményfajta sajátosságaihoz, az időjárás diktálta körülményekhez vagy egyedi igényekhez. Ez a menetközben is variálható funkció a kombájn teljes kapacitását akár 20%-kal is növelheti.

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ MAGTARTÁLY

A 14 500 literes magtartály a CR9.90 és CR10.90 16%-kal nagyobb űrtartalmú az elődmodellnél. A szélesebbre növelt toldatok lehetővé teszik sokkal több tisztamag tárolását két ürítés között. Ennek eredményeként ürítés nélkül nagyobb terület takarítható be, sokkal költséghatékonyabb és a gépkezelőnek több ideje marad a legfontosabb tevékenységre: az aratásra.

MASSZÍV TELJESÍTMÉNY ÉS TISZTA ERŐFORRÁS

A CR kombájnok az FPT által fejlesztett Cursor 9, 10 és 13-as SCR technológiás ECOBlue™ rendszerrel működő Tier4A erőforrásokkal szereltek, a CR10.90 Cursor 16-os típusú motorja a Hi-eSCR technológiát alkalmazva teljesíti a Tier4B követelményeket. Amellett, hogy környezettudatosak ezek az erőforrások, alacsonyabb fajlagos üzemanyag-fogyasztásukkal csökkentik a költségeket. A katalizátor és az AdBlue adalékanyag befecskendező-rendszer együtt felelős a korom és a nitrogén-oxid szint csökkentéséért. Ez a rendszer utólag kezeli a kipufogógázt, nem avatkozik be a motortérben történő égési folyamatba. Vagyis a motor tiszta, hideg és friss levegőt lélegzik, ami ideális hatásfokú égést eredményez.  Mit is jelent ez a gyakorlatban? Alacsony fogyasztást és nagy teljesítményt.

SMART TRAX™ RENDSZER 

Már a belépőszintű gyári hevederes járószerkezet dizájnja teljesen hasonló a hidraulikusan csillapítottéhoz. A régi 3 pár teherviselő görgő helyett már itt is 4 párat alkalmaznak.

A 4 pár görgő páronként gumiszilent csillapítással és páronként függetlenül horizontális és vertikális elmozdulásra képes.

Ideális ingoványos talajon történő munkavégzésre, a maximális tapadás garantált.

Ezen típusú járószerkezet max. vonulási sebessége 30 km/h.